AAN TAFEL


Conversatietafelkleed

Schelpen zijn lekker én knap rotzooierig om te eten. Maar het leven is zo simpel. Haal een stapeltje oude kranten uit een obscuur buitenland bij de kiosk en beleg daar je tafel mee. Het leuke is, je kunt het ook nog actueel houden. Ik herinner me dat we deze Arabische kranten ten tijde van de inval in Irak gebruikten. Gesprekstof genoeg en na de maaltijd alles zo in de vuilnisbak gekieperd. De oorlog ging nog een tijdje door…

 

 

 

 

Brocante wild

Hier in Leiden zit een brocante winkel waar ik heel vaak even binnenloop. Op zoek naar mooie spullen voor de eettafel. Ik koop er bestek, glazen, schalen én nieuwe stukken voor mijn kleine collectie wildaccessoires. Geweldig voor lange, donkere herfstdiners van hert, zwijn, haas en eend. En met schapenvellen over de stoelen.



Koude oesters

Oesters zijn lekker, heerlijk zelfs. Maar ze moeten wel koud zijn. Dat kan met ijs natuurlijk, maar heel vaak heb ik niet genoeg ijsblokjes liggen, laat staan gecrusht ijs.
Nou zag ik pas in een tijdschrift dat iemand daar bevroren aan het strand gevonden keitjes voor gebruikte, en dat vond ik nou zo'n goed idee! En na ontdooien gewoon weer in te vriezen.